dilluns, 19 d’octubre del 2015

T.2 CATABOLISME




Un cop hem fet una visió general del metabolisme, ara comencem a aprofundir en el tema. Començarem pel CATABOLISME, procés que ens permet obtenir energia.


Algunes de les webs que us proposo són ja força conegudes per vosaltres, d'altres no ho són tant. Us passo una relació:


1. Diapositives amb esquemes que us permetran tenir una visió complementària i facilitarà l'assoliment dels continguts.
2. El que és més entretingut: exercicis interactius que, des del raonament, us permetran comprovar si s'han entès els conceptes. Especialment interessant és el que parla del catabolisme dels àcids grassos.

3. Animacions relacionades amb el metabolisme en general, l'anabolisme i el catabolisme. Us seran molt útils per entendre els conceptes. Especialment importants són les que mostren la glucòlisi i el cicle de Krebs. També hi trobareu la formació d'ATP segons la teoria quimiosmòtica.
4. Per estudiar va molt bé la realització de tests. Us proposo tres. Un dels tests és el que fem servir habitualment. Els altres dos no surten directament i haureu de buscar la ruta. Endavant (busqueu metabolisme i, de la primera columna, feu els exercicis: 1, 5, 9, 11, 12, 13 i 14)! Com que no sóin exercicis adaptats exactament a l'ordre que estem seguint a classe és normal que alguna pregunta no la sapigueu respondre, no us preocupeu.


Bé, ompliu-vos d'energia i... a estudiar!!!