dilluns, 9 de novembre del 2015

T.3 LA FOTOSÍNTESI


Normalment no donem massa importància a la fotosíntesi, però en realitat és un dels procesoss més importants per a l'existència de la vida en el nostre planeta: és responsable de la formació de matèria orgànica i de l'allierament d'O2 a l'atmosfera sense els quals no podrien viure la majoria dels éssers vius.
Per començar, us proposo un parell de vídeos que ens presenten la fotosíntesi. També podeu mirar un altre on es presenta una pràctica sobre el tema.
El projecte Biosfera, com en altres ocasions, resultarà un bon recurs. Primer podeu fer servir la part de continguts amb les activitats intercal·lades i, com a repàs per a l'examen, podeu recordar només les activitats. Una altra web amb molts recursos, i que també fem servir sovint, us ofereix diapositives, animacions, exercicis resolts i tests sobre la fotosíntesi que també trobaràs al final.
Per a tenir una visió general de la fase lumínica i una visió general de la fase fosca podem recórrer a les dues animacions que podreu linkar en aquest paràgraf.
Dues animacions us ajudaran a entendre millor un procés tan complex i essencial per a la vida dels éssers vius: fotofosforil·lació i transport d'electrons.
En aquest link trobareu activitats voluntàries per a repassar diferents aspectes del tema.
Finalment, us proposo uns tests: un sobre la fotosíntesi en general , un altre només sobre la fase lumínica, sobre la fase fosca i aquest últim que és el que fem habitualment.
Bé, amb tots aquests recursos arribareu a ser uns i unes estudiants ben experimentades en la fotosíntesi!!!!