dijous, 1 d’octubre del 2015

T1. INTRODUCCIÓ AL METABOLISME



Tot i que la paraula metabolisme té diferents significats, en aquest cas ens referirem al conjunt de reaccions que tenen lloc dins de les cèl·lules i que permeten obtenir matèria i energia.


Com a recursos telemàtics us proposo una pàgina introductòria que situa el metabolisme en el context de la fisiologia cel·lular. L'aprofundiment en els conceptes els farem per apunts.


Aquest tema, però, parla d'unes molècules molt especials i essencials en el metabolisme: els enzims. Us proposo que repasseu aquest tema que vam veure a 1r amb una pàgina amb molta informació on haureu de buscar:


- un ppt sobre enzims

- animacions sobre enzims


I com el tema s'ho mereix, val la pena veure altres animacions sobre l'acció enzimàtica i sobre la inhibició dels enzims.


Per acabar, us proposo dos tests. En un d'ells, més senzill, cal que seguiu la ruta: fisiologia cel·lular i dificultat baixa. L'altre és més complex, no us estranyeu si hi ha algun concepte que no sabeu.


Bé, hem començat a tocar els fonaments del "com" funciona la vida; en els següents temes encara hi aprofundirem més. Us sorprendreu!