dimarts, 15 de setembre del 2015

REPÀS GLÚCIDS I LÍPIDS

Aquests temes els varem veure el curs anterior, però també entren enguany a la Selectivitat. Per tant, us suggereixo algun link per tal que pugueu repassar-los.

GLÚCIDS

- ppt
- Recursos diversos
- Test


LÍPIDS

- ppt. En l'enllaç següent obrir "Presentación lípidos SM"
- Recursos diversos
- Test

Bé, ja sé que és un recordatori molt ràpid, però és això... un recordatori!!! Els meus apunts de l'any passat us poden anar bé.

diumenge, 13 de setembre del 2015

BENVINGUTS I BENVINGUDES A BIOLOGIA 2!!!!




























Us preguntareu per què he triat aquesta imatge a l'hora de donar-vos la benvinguda. Doncs, simplement perquè m'ha semblat bonica i crec que té molts elements per a representar quelcom tan bell com és estudiar la VIDA!!! I d'això es tracta aquest any: d'anar més a fons, de descobrir millor els mecanismes que fan possible aquest miracle: VIURE!

Com vam fer a primer, hi haurà un tema que sortirà transversalment en el programa i pel qual començarem: la recerca experimental.

- Pel que fa al temari, primer recordarem en què consisteix la reproducció assistida i la problemàtica ètica associada.

- Després farem un repàs de dos temes que també entren a la Selectivitat enguany i que ja vam estudiar l'any passat: glúcids i lípids.

-Seguidament ens posarem a estudiar els grans temes del curs:

  • Metabolisme
  • Genètica mendeliana
  • Evolució
  • Ecologia
  • Microorganismes
  • Immunologia
Estic segura que el curs no us defraudarà. Tingueu confiança i ja veureu com descobrireu el per què de molts temes que, fins ara, desconeixíeu.

Ànims i comencem aquesta cursa envers del nostre somni!!!!